Poniedziałek 28.04.2025

Zupa jarzynowa, (ziemniaki, mieszanka warzywna(seler), mięso wieprzowe, mleko, śmietana z mleka, natka, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Naleśniki z serem, śmietaną i brzoskwinią, (twaróg z mleka, jaja, śmietana z mleka, mleko, mąka pszenna, brzoskwinie w syropie, olej kujawski), kompot malinowy, soczek owocowo- warzywny.

Wtorek 29.04.2025

Zupa rybna,(ziemniaki, filet rybny Miruna, włoszczyzna(seler), przyprawa warzywna(seler), mąka pszenna, natka, przyprawa do ryb(seler), olej kujawski, śmietana z mleka), pieczywo mieszane,(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ziemniaki + kotlet schabowy panierowany,(schab wieprzowy, przyprawa do mięsa(seler), mąka pszenna, jaja, bułka tarta z mąki pszennej, mleko, przyprawa warzywna(seler), mizeria,(ogórki zielone, szczypiorek, jogurt naturalny z mleka), kompot porzeczkowy, ciastko owsiane,(mąka pszenna).

Środa 30.04.2025

Zupa gołąbkowa, (ziemniaki, kapusta biała, ryż, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, pomidory, mleko, śmietana z mleka, mąka pszenna, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ziemniaki + filet z piersi kurczaka w sosie chrzanowym,(filet z piersi kurczaka, śmietana z mleka, mąka pszenna, przyprawa warzywna(seler), chrzan w słoiku, przyprawa do kurczaka(seler), olej kujawski), mix sałat,(ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, cebula czerwona, cytryna, musztarda(gorczyca), oliwa z oliwek, miód wielokwiatowy, koper), kompot wiśniowy, cipsy jabłkowe..

Czwartek 1.05.2025

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Piątek 2.05.2025

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.

 

SMACZNEGO