Poniedziałek 23.06.2025
Zupa ziemniaczana, (ziemniaki, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, mąka pszenna, natka, śmietana z mleka, pomidory, mleko, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane,(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Kasza bulgur + gulasz wieprzowo-jarzynowy,(mięso wieprzowe, włoszczyzna(seler), olej kujawski, masło z mleka, przyprawa do mięsa(seler), mąka pszenna, przyprawa warzywna(seler), sałata,(szczypiorek, jogurt naturalny z mleka), kompot z owoców mieszanych, soczek jabłkowy.
Wtorek 24.06.2025
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Środa 25.06.2025
Zupa koperkowa, (ziemniaki, włoszczyzna(seler), koper świeży, mięso wieprzowe, mleko, mąka pszenna, śmietana z mleka, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane,(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ziemniaki młode + bigos z młodej kapusty, (kapusta młoda, mięso i wędlina wieprzowa, pomidory, koper, mąka pszenna, przyprawa do mięsa(seler), przyprawa warzywna(seler), olej kujawski), kompot z owoców mieszanych, ciastko zbożowe,(mąka pszenna, mąka żytnia).
Czwartek 26.06.2025
Zupa cebulowa,(ziemniaki, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, śmietana z mleka, mleko, natka, mąka pszenna, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ryż + kurczak w sosie słodko – kwaśnym,(filet z piersi kurczaka, przyprawa do drobiu,(seler), mąka pszenna, przyprawa warzywna(seler), kukurydza konserwowa, włoszczyzna(seler), ananas w syropie, papryka, pomidory, masło z mleka, olej kujawski), kompot z owoców mieszanych, batonik zbożowy(mąka pszenna, mleko, orzechy).
Piątek 27.06.2025
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.
SMACZNEGO