Drukuj

Poniedziałek 19.05.2025

Zupa kalafiorowa, (ziemniaki, kalafior świeży, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, śmietana z mleka, mąka pszenna, mleko, natka, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane,(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Kasza gryczana + gulasz wieprzowo –jarzynowy, (mięso wieprzowe, włoszczyzna(seler), mąka pszenna, masło z mleka, przyprawa do mięsa(seler), przyprawa warzywna(seler), olej kujawski), sałata(szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny z mleka), kompot wiśniowy, batonik zbożowy,(mąka pszenna, mleko, orzechy).

Wtorek 20.05.2025

Zupa wiejska, (ziemniaki, makaron z mąki pszennej, włoszczyzna(seler), mięso wieprzowe, natka, przyprawa warzywna(seler),
II danie: Ziemniaki + kotlet schabowy panierowany,(schab wieprzowy, przyprawa do mięsa(seler), bułka tarta z mąki pszennej, mleko, jaja, olej kujawski, mąka pszenna), mizeria(ogórki zielone, szczypiorek, jogurt naturalny z mleka), kompot z owoców mieszanych, pomarańcza.

Środa 21.05.2025

Zupa z fasoli szparagowej, (ziemniaki, fasola szparagowa, włoszczyzna(seler), mąka pszenna, olej kujawski, mięso wieprzowe, śmietana z mleka, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Naleśniki z serem, śmietaną i brzoskwinią,(twaróg z mleka, śmietana z mleka, jaja, mąka pszenna, mleko, olej kujawski), kompot z owoców mieszanych, soczek jabłkowy.

Czwartek 22.05.2025

Zupa pieczarkowa, (ziemniaki, pieczarki, włoszczyzna(seler), masło z mleka, przyprawa warzywna(seler), śmietana z mleka, mąka pszenna), pieczywo mieszane,(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ryż + udko z kurczaka pieczone,(przyprawa do drobiu(seler), olej kujawski), marchewka na gorąco,(masło z mleka, śmietana z mleka, mąka pszenna), kompot porzeczkowy, woda mineralna.

Piątek 23.05.2025

Zupa szczawiowa, (ziemniaki, włoszczyzna(seler), szczaw świeży, przyprawa warzywna(seler), śmietana z mleka, jaja, mleko, masło z mleka, mąka pszenna), pieczywo mieszane,(mąka pszenna, mąka żytnia),
II danie: Ziemniaki + filet rybny w cieście,(filet rybny Miruna, jaja, mąka pszenna, przyprawa do ryb(seler), mleko, olej kujawski), surówka z kapusty kwaszonej,( marchew, żurawina suszona, cebula, olej kujawski), kompot z owoców mieszanych, jogurt owocowy(mleko).

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.

 

SMACZNEGO